Laat jij je weerhouden door de regen? 🌧

Sporten in de regen
Sporten in de regen, geen probleem toch?

De herfst is losgebarsten. Maar we gaan gewoon sporten toch?

De herfst is begonnen. De bomen zijn prachtig gekleurd, maar toen we vanmorgen naar de weersverwachting keken was er weinig reden om te juichen. De vraag is alleen of dat een reden is om dan maar niet buiten te gaan sporten. We zetten wat tips voor je op een rijtje om toch lekker naar buiten te gaan.

Kleding
In Scandinavie zijn ze ook wel wat gewend qua niet-ideaal-sportweer. Ze hebben daar dan ook het gezegde “Slecht weer bestaat niet, wel slechte kleding’. Oftewel, als je je goed kleed kun je altijd naar buiten.
Ons advies: ‘laagjes’. Als het fris is begin je met een thermoshirt, daar overheen een tweede laag en als laatste een jasje dat in het geval van regen het liefst waterdicht is.
Een katoenen T-shirt en een gewone joggingbroek blijven nat en je wordt koud. Draag kleding die bedoeld is om in te sporten, dan blijf je warm ook als je nat wordt.

Bootcamp
Bij slecht weer is het tijdens onze Bootcamp trainingen altijd wel mogelijk om wat beschutting te zoeken. De trainers weten vaak wel een afdak te vinden of een parkeergarage om wat oefeningen te doen tijdens het hoogtepunt van de bui. Verder kun je een vuilniszak meenemen om op de liggen/steunen bij oefeningen op de grond. Dan wordt je minder nat en vies.

De terugweg
Als je dan eenmaal lekker bent wezen sporten zul je in sommige gevallen nog naar huis moeten. Leg een droge handdoek in je auto en een droog shirt. Dat is heerlijk en je koelt minder af. Kom je op de fiets? Doe een tas over je zadel, dan blijft het lekker droog 🙂

Het lijkt erger dan het is
En als laatste, binnen ziet het weer er altijd erger uit dan het daadwerkelijk is. Als je er eenmaal op gekleed bent valt het meestal wel mee als je lekker in beweging bent. Dus trek je schoenen aan en ga gewoon!

.

Author: Sanne Lassche

Even voorstellen, mijn naam is Sanne. Ik woon samen met Robin, Elin, Isabel en onze twee Vizsla’s in Schoorl. Na de geboorte van Elin besloot ik dat het roer om moest en dat ik in beweging moest komen. Ik heb mezelf beloofd dat ik nooit meer naar een sportschool hoef, dus sindsdien sport ik meerdere keren per week buiten. Lekker naar het bos of het strand. Voor de Fitmaker verzorg ik de marketing en schrijf ik zo nu en dan een blogje.