Salade met bietjes en babyspinazie

Salade met bietjes en babyspinazie
Salade met bietjes en babyspinazie

Lekkere herfstsalade

Dit is een ‘ongeveer’ recept. Niet met precieze hoeveelheden, maar met opties voor ingrediënten. Een mooie manier om de restjes groenten in de koelkast een beetje op te maken. Door het ‘aardse’ van de bietjes en de nootjes past de salade goed bij de herfst.


Ongeveer de Ingrediënten 🙂

  • Bietjes, de salade heet niet voor niks salade met bietjes, dus deze moeten erin. Maar dat kunnen gekookte bietjes zijn, of lekker gepofte bietjes uit de oven. Koud of lauwwarm. En er zijn ook gele bietjes, gestreepte bietjes etc.
  • Babyspinazie, lekker jonge blaadjes zodat je ze rauw kunt eten.
  • Kaas, op de foto zie je Halloumi. Dat is een kaas die qua smaak op Feta lijkt maar qua structuur op Mozarella. Je kunt hem lekker grillen zonder dat hij smelt. Maar als je Feta in de koelkast hebt liggen, of een stukje oude kaas, of een blauwaderkaas dan kan dat ook. Net wat je hebt en wat je lekker vindt.
  • Nootjes, ik deed er pecannoten in, maar walnoten, cashewnoten, pijnboompitten, amandelen, het kan allemaal.
  • Groenten, vul de salade verder aan met wat je hebt liggen. Dunne plakjes wortel, kleine reepjes rauwe courgette of gegrilde plakken, kort gekookte kleine bloemkoolroosjes, reepjes komkommer, gebakken champignons, dunne plakken gegrilde pompoen, boontjes, avocado, etc.
  • Citroensap of balsamico azijn
  • Olijfolie

Bereiding
Leg alle ingrediënten op een schaal, de grootste onderop. Besprenkel het geheel met olijfolie en citroensap of azijn.

Lekker als bijgerecht of als lunch met wat brood erbij.

Eet smakelijk!

.

Author: Sanne Lassche

Even voorstellen, mijn naam is Sanne. Ik woon samen met Robin, Elin, Isabel en onze twee Vizsla’s in Schoorl. Na de geboorte van Elin besloot ik dat het roer om moest en dat ik in beweging moest komen. Ik heb mezelf beloofd dat ik nooit meer naar een sportschool hoef, dus sindsdien sport ik meerdere keren per week buiten. Lekker naar het bos of het strand. Voor de Fitmaker verzorg ik de marketing en schrijf ik zo nu en dan een blogje.