Fit de Zomer in Challenge

Fit de Zomer in Challenge 2019
Fit de Zomer in Challenge 2019

De afgelopen weken heeft het eerste lenteweer zich laten zien. Inmiddels staan hier in Schoorl de krokussen volop in bloei en struiken beginnen uit te lopen. De eerste keer lekker buiten in het zonnetje koffiedrinken is inmiddels ook al een feit. Heerlijk!
De lente geeft frisse moed, nieuwe energie, en ook al is het wellicht symbolisch, het voelt als een nieuwe start. Je krijgt er nieuwe energie van, en dit is het uitgelezen moment om die energie om te zetten in actie.
(meer…)

Dag zomervakantie, hallo regelmaat

Dag Zomervakantie, Tips voor Regelmaat!
Dag Zomervakantie, Hallo Regelmaat

Tips voor het vinden van je rust, ritme en regelmaat na de Zomervakantie!
De zomervakantie is weer voorbij. Ben je lekker weg geweest? Hopelijk heb je genoten van het mooie weer, de leuke dingen en natuurlijk de lekkere hapjes en drankjes op de plek van bestemming. Vakantie is een moment van ontspanning en van genieten. Voor veel mensen hoort lekker eten en relaxen daarbij.

Misschien ben je door alle vrijheid blijheid wel wat aangekomen of is je conditie wat achteruit gegaan? Echter is het moment dat de kinderen weer naar school gaan en alles weer normaal wordt, een mooi moment om een gezonde start te maken. Het normale ritme tijdens werkweken is voor veel mensen prettig om een gezondere leefstijl te hanteren. Rust, ritme en regelmaat werken voor de mens het beste als het aankomt op streven naar een gezonde leefstijl. Je ontwikkelt vaste patronen in je dagen en daarbij horen ook gezonde maaltijden en beweegmomenten.
(meer…)

Goede Voornemens Bootcamp Special

Bootcamp Special Heerhugowaard
Bootcamp Special Heerhugowaard

Ben jij klaar voor je goede voornemens?
Op plaats 1 en 2 staan dit jaar gezonder eten en meer bewegen volgens diverse onderzoeken.

Als je echt wilt dat er wat verandert en dat je de goede voornemens langer kunt volhouden dan de komende vier weken moet je op zoek gaan naar iets dat bij je past, iets wat je leuk vindt. Dus is een sportschool helemaal niks voor jou? Dan is de kans groot dat je goede voornemen op niets uitloopt en kun je beter wat anders kiezen. Ga dus ook geen dieet volgen waarbij je de hele dag honger hebt. Ook dat is niet lang vol te houden. Maak duurzame keuzes die in je leven passen.

Wellicht past buiten sporten beter bij je en haal je daar meer voldoening uit dan de sportschool.Veel mensen vinden het bovendien fijn om samen te sporten in een team of individueel in een groep. Doordat je maatjes op je wachten kom je toch van de bank af om even lekker aan de slag te gaan. Bovendien is een training in een groep reuze gezellig. 

(meer…)

Vier jouw jaar!

Vier jouw jaar!
Vier jouw jaar!

Waar droom jij van? Wat wil je echt bereiken in 2018?
Veel mensen hebben goede voornemens gemaakt om gezonder te eten, af te vallen, meer te bewegen, etc. Bij De Fitmaker geloven we dat dat allemaal gaat lukken als je niet één van deze aspecten aanpakt in je leven, maar je hele leefstijl stapje bij beetje aanpast.

Je zult je dan vanzelf fitter en vitaler voelen, dingen als afvallen volgen dan vanzelf. Ze zijn dan niet het hoofddoel maar iets dat gaandeweg ook mee verandert. Dit wordt jouw jaar waarin jij bereikt wat jij wilt. Vier jouw jaar!
(meer…)

Alkmaar City Bootcamp 2017

City Bootcamp in Alkmaar, 20 December 2017
City Bootcamp in Alkmaar, 20 December 2017

Meld je nu aan voor de City Bootcamp van De Fitmaker op woensdag 20 december in Alkmaar.

Komende woensdag organiseert De Fitmaker voor de vijfde keer de Alkmaar City Bootcamp. Een Bootcamp training om nog even lekker in beweging te komen zo met de feestdagen voor de deur.

We starten in de winkel van All4Running om daarna de prachtig versierde binnenstad van Alkmaar in te gaan. Onze trainers zullen een training verzorgen die voor iedereen goed te doen is en een leuke uitdaging biedt. Dus of je nou al moe wordt van de doos met kerstballen van zolder tillen of dat je behalve je eigen kerstboom ook de kerstbomen van alle buren even hebt gesjouwd, iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau.
(meer…)

Gember Citroen en Honing thee

Recept Gember Citroen Thee
Recept Gember Citroen Thee

Goed tegen verkoudheid en heerlijk om weer warm te worden

Heeft een verkoudheidsvirus je te pakken genomen? Of ben je helemaal koud geworden van een heerlijke training buiten? Dan hebben wij het recept voor je voor een heerlijke gember-citroen-honing thee waar je weer lekker warm van wordt.

Gember is een heel mooie wortel. Hij wordt al eeuwen lang gebruikt in de Oosterse geneeskunde. Gember bevat de bouwstoffen gingerol, shogaol en zingilberene. Deze werkzame stoffen bevorderen de spijsvertering, stimuleren de bloedsomloop en zijn ontstekingsremmers. (meer…)

Herfst, virussen liggen weer op de loer

Buiten sporten in het Schoorlse Herfst Bos
Kom lekker buiten sporten in het Schoorlse herfstbos.

Maar geen paniek, sporten is goed voor je weerstand!

Met flinke herfstbuien, wind en kou liggen de virussen weer op de loer. Iedereen loopt weer te snotteren. Maar waarom krijgt de ene persoon 3 keer per winter een griepje en komt een ander ervan af met een snotneus?

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig sporten minder vaak ziek zijn. Waarom dat zo is, daar zijn de wetenschappers het niet geheel over eens. Uit het ene onderzoek blijkt dat sporters meer witte bloedcellen hebben en het andere onderzoek juist weer niet. (meer…)

Bootcamp Special Schoorl – 5 November

Bootcamp Special Nov 2017 in Schoorl
Bootcamp Special in Schoorl – 5 November 2017

Meld je nu aan voor de Bootcamp Special van De Fitmaker
op zondag 5 November 2017 in Schoorl.

We organiseren op zondag 5 november 2017 om 10:00 een Bootcamp Special voor al onze leden, introducees en mensen die kennis willen maken met De Fitmaker.
Kom je gezellig meedoen? De training is geschikt voor alle niveaus. Dus of je nu een beginner bent of al een tijdje sport, onze trainers zullen er een leuke uitdaging van maken.
(meer…)

Salade met bietjes en babyspinazie

Salade met bietjes en babyspinazie
Salade met bietjes en babyspinazie

Lekkere herfstsalade

Dit is een ‘ongeveer’ recept. Niet met precieze hoeveelheden, maar met opties voor ingrediënten. Een mooie manier om de restjes groenten in de koelkast een beetje op te maken. Door het ‘aardse’ van de bietjes en de nootjes past de salade goed bij de herfst.
(meer…)

10 tips voor duurzame leefstijlverandering

In een gezonde leefstijl bestaan geen 'verboden producten'.
In een gezonde leefstijl bestaan geen ‘verboden producten’.

Duurzaam betekent per definitie een lange termijn plan

Zie je de advertenties ook wel eens voorbij komen met teksten zoals ‘verlies 8 kilo in 1 maand’ of ‘in 6 weken slank de zomer in’? De meeste van deze advertenties promoten een ‘crash dieet’, dat wil zeggen dat je heel weinig calorieën binnen krijgt. En verder wordt je zeker via de social media overspoeld met verschillende diëten zoals Paleo, Dokter Frank, 17 dagen dieet etc.
(meer…)