Gember Citroen en Honing thee

Recept Gember Citroen Thee
Recept Gember Citroen Thee

Goed tegen verkoudheid en heerlijk om weer warm te worden

Heeft een verkoudheidsvirus je te pakken genomen? Of ben je helemaal koud geworden van een heerlijke training buiten? Dan hebben wij het recept voor je voor een heerlijke gember-citroen-honing thee waar je weer lekker warm van wordt.

Gember is een heel mooie wortel. Hij wordt al eeuwen lang gebruikt in de Oosterse geneeskunde. Gember bevat de bouwstoffen gingerol, shogaol en zingilberene. Deze werkzame stoffen bevorderen de spijsvertering, stimuleren de bloedsomloop en zijn ontstekingsremmers. Vandaar dat gember verwarmd (verhoogde bloedcirculatie), en helpt bij verkoudheid (ontstekingsremmend). Verder helpt gemberthee ook goed bij misselijkheid.


Ingrediënten voor twee kopjes ☕️🍋🍯

    • Verse gember, een stuk van ongeveer 1,5cm, in dunne plakjes, schillen is niet nodig
    • Sap van een halve citroen
    • 2 tl honing
    • halve liter kokend water

Als je graag heel hete thee wilt, of allebei de kopje lekker zelf opdrinkt, is het handig om de halve liter kokend water in een thermosfles te gieten. Doe daar de gember bij en laat het zeker 10 minuten staan. Uiteraard kun je het water ook gelijk in twee kopjes gieten en de gember erover verdelen.
Na 10 minuten doe je er het citroensap en een theelepeltje honing per kopje bij. Klaar is je heerlijk verwarmende gember citroen en honing thee.

Je kunt natuurlijk ook veel meer tegelijk maken en het later weer opwarmen. Dat gaat prima.
.

Author: Sanne Lassche

Even voorstellen, mijn naam is Sanne. Ik woon samen met Robin, Elin, Isabel en onze twee Vizsla’s in Schoorl. Na de geboorte van Elin besloot ik dat het roer om moest en dat ik in beweging moest komen. Ik heb mezelf beloofd dat ik nooit meer naar een sportschool hoef, dus sindsdien sport ik meerdere keren per week buiten. Lekker naar het bos of het strand. Voor de Fitmaker verzorg ik de marketing en schrijf ik zo nu en dan een blogje.