Rust, ritme en regelmaat

Fitmaker Rust Regelmaat en Ritme na de vakantieZo, de vakantie is (bijna) weer voorbij. Ben je lekker weg geweest? Genoten van het mooie weer, de leuke dingen en natuurlijk de lekkere hapjes en drankjes op de plek van bestemming? Tijdens de vakantie is het ontzettend moeilijk om op gewicht te blijven of zelfs af te vallen. Vakantie is nou eenmaal een moment van ontspanning en van genieten. Voor veel mensen hoort lekker eten en veel relaxen daarbij. Voel je niet schuldig, een beetje relaxen en af en toe iets lekkers hoort er gewoon bij. Het lichaam komt tot rust en je kunt er na de vakantie weer tegenaan!

Echter is het moment dat je weer begint op je werk een mooi moment om een gezonde start te maken. Het normale ritme tijdens werkweken is voor veel mensen prettig om een gezondere leefstijl te hanteren. Rust, ritme en regelmaat werken voor de mens het beste als het aankomt op streven naar een gezonde leefstijl. Je ontwikkelt vaste patronen in je dagen en daarbij horen ook gezonde maaltijden en beweegmomenten.

Zorg voor vaste sportmomenten in de week
Een vaste weekplanning werkt op sportgebied uitstekend. Zorg ervoor dat je vaste avonden/ochtenden hebt waarop je gaat sporten. Plan dit, indien mogelijk en gewenst, ook samen met anderen. Bijvoorbeeld iedere maandagavond bootcamp, iedere woensdagochtend hardlopen met een vriendin en op zaterdagmiddag wielrennen met de buurvrouw. Super handig, je hebt een vaste regelmaat en je hebt een mooie stok achter de deur. Op deze manier zal je merken dat je het makkelijker volhoud. Je gezin houdt ook rekening met jouw vaste sportmomenten. Het werken, gezin en sporten is zo allemaal beter te combineren.

Maak een menu voor de hele week
Wij Nederlanders hebben het altijd druk, altijd wel wat te doen. Het boodschappen halen en het koken schieten er daardoor vaak sneller bij in. Maak daarom aan het begin van de week alvast een planning voor de maaltijden van de hele week. Zo heb je op papier staan wat je welke dag ga koken en hoef je dit niet weer te bedenken op de dag zelf. Haal de boodschappen voor die dagen in één keer alvast in huis. Dan hoef je ook niet iedere dag boodschappen te doen. Een maaltijdplan is nu ook makkelijk aan te maken in de voeding app Virtuagym van De Fitmaker. Plannen werkt!

Ontspan
Voldoende ontspanning hoort bij een gezonde leefstijl en zorgt voor een betere gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Vergeet dit dus niet in je weekplanning! Zorg, net als voor het bewegen en de voeding, voor een vaste planning in de week. Plan dus een paar relax-momenten in de week. Zorg dat je op die momenten even niets hoeft. Zet even een kruis in je agenda op die tijdstippen. Je hebt dan bijvoorbeeld tijd voor een goed boek, een uurtje in bad of die leuke serie op televisie. Dat zijn echt jouw momenten en die zijn kostbaar!

Rust, ritme en regelmaat. Zorg goed voor jezelf en voor een goede gezondheid!

Author: fitmaker-beta