Skip to main content

Je zou zo graag fit willen zijn.

GEZOND en GELUKKIG zijn de woorden die al jaren bovenaan je verlanglijst staan. Hoe je dat gaat bereiken? Afvallen! “Eerst die kilo’s kwijtraken, dan wordt alles beter”, vertel je jezelf… keer op keer. Herkenbaar?

Even de feiten: Je hebt van alles geprobeerd, een dieet, minder koolhydraten, een slow juicer, een abonnement op de sportschool. Steeds met goede hoop. Maar nooit met blijvend resultaat…

Ben je op zoek naar een echte verandering? Welkom!

Gelukkig Fit zet jouw LEVEN centraal en niet je gewicht of klachten.

Wij kijken naar het totaalplaatje, want alles in jouw leven speelt een rol. We kijken naar je leefstijl, psychologische basisbehoeften, klachten, hoe je omgaat met stress etc. En vooral ook naar het leven dat jij voor ogen hebt, zoals jij het wenst!

Plus, we focussen op vaardigheden die je daarvoor nodig hebt. Zodat je niet alleen weet wat je zou moeten doen, maar het ook gáát doen en volhoudt.

Wat levert Gelukkig Fit je op?

  • Veel meer energie!
  • Je leert wat voor jou belangrijk is en hoe je daar naar kunt leven
  • Je leert volhouden (ook als het even tegenzit)
  • Je valt af als je dat wilt
  • Je leert hoe je je eigen fitheid en geluk steeds weer op 1 zet
  • Je kunt veel beter omgaan met stress
  • Je komt uit de overleefstand, en gaat weer echt leven, zelfs als je langdurige klachten hebt
  • Het brengt je een blijvende verandering waar je je leven lang plezier van hebt

Gelukkig Fit: in 12 coachingssessies naar een nieuw normaal

In de sessies coach ik je zowel fysiek als mentaal en streven we naar echte blijvende gedragsverandering in plaats van een tijdelijke quick fix.

Fysiek coachen klinkt misschien vreemd, maar je lichaam bepaalt voor een groot deel hoe je je voelt, ook mentaal. Door daar aandacht aan te geven kun je leren emoties te reguleren, stress aan te pakken en lichaamsgevoel beter herkennen.

Drie fases

#1. In de eerste fase van het traject inventariseren we wat we moeten ‘repareren’. Dat kunnen aspecten van je leefstijl zijn, maar ook het reguleren van stress,  omgaan met fysieke klachten etc.

#2. Pas dan ben je klaar voor de tweede fase van het traject. Namelijk structurele verandering. Wat heb je nodig om goed voor jezelf te zorgen?

#3. In de laatste fase gaat het over volhouden. Hoe zorg je dat je niet in oude valkuilen trapt en dat je de verandering kunt volhouden?

Alle interventies en methodes die we in het Gelukkig Fit traject inzetten zijn evidence based. Dat wil zeggen dat de hele aanpak is gebaseerd op methodes die wetenschappelijk onderbouwd zijn. Misschien wel gekke huiswerkopdrachten zoals ‘Poets je tanden met je non-dominante hand’ zijn onderzocht en hebben werkelijk hun nut bewezen.

Oplossing op maat

Ben je benieuwd of Gelukkig Fit een passend traject voor je is? Neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee! Je krijgt altijd een oplossing op maat.

Via onderstaande knop een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

REVIEWS

Ik ben aan Gelukkig Fit begonnen met als doel een gezondere levensstijl; minder drank, gezonder eten en afvallen.
Ik was al te vaak in valkuilen beland en slecht gevoel over mijzelf hierdoor.

Ik heb door het programma van Gelukkig Fit een goede mindset en inzichten gekregen. Oefeningen zijn goed, uitvoerbaar (de een wat lastiger dan de andere)
Opgelost zijn mijn uitdagingen niet, maar ik heb wel vooruitgang geboekt en ik gok dat ik nu in rustiger vaarwater het beter kan uitvoeren aangezien het zeker in het begin van het traject ook best rommelig was in mijn privé leven.

Op dit moment drink en snoep ik minder en eet gezondere maaltijden. Ook wat milder naar mijzelf.

Maar ik ben vooral heel blij met hoe professioneel je alles aanpakt/uitlegt en je inzet! Ik zou Gelukkig Fit aanraden aan anderen die in een soortgelijke situatie zitten.

- Saskia

Wat ik zeer plezierig vind is de stimulans om bij mijn „eigen les“ te blijven om gewicht te verliezen op een duurzame manier die ook gezond is. Bij dwalingen weer even een opkikker.
Ik ervaar steeds weer na een coaching gesprek, dat ik er goed in kom te zitten, als verslapping dreigt. Zaken ook om samen te onderzoeken vind ik zinvol, zoals hoe ik mijn beperkte energie verdeel over de dag.
Vandaar dat ik bij Sanne deze weg gekozen heb.

- Monique

FAQ

Q: Wat verstaan we onder maatwerk?

A: Onze dienstverlening is maatwerk, en een ‘logistieke’ zaak mag nooit een belemmering zijn om tot een goed resultaat te komen.
Dus als je wat meer uitleg nodig hebt over een onderwerp kunnen we een filmpje of een gesproken bericht voor je maken. Kom je er niet uit met zoiets als de Food dagboek app, dan leggen we je voeding vast met foto’s. Heb je problemen met je geheugen, dan sturen we je een verslagje van de sessie zodat je het rustig na kunt lezen.
Dit is een greep uit de creatieve oplossingen die we in het verleden hebben ingezet, voor jou verzinnen we weer wat nieuws. Iets dat voor jou werkt.

Q: Wat doet een vitaliteitstherapeut?

A: Een vitaliteitstherapeut helpt jou om het mooiste van het leven te maken als je langdurige klachten hebt. Dat wil niet zeggen dat de klachten (helemaal) worden opgelost, maar vaak worden ze in elk geval dragelijker. Samen met jou kijken we naar wat jij nodig hebt om van overleven met klachten naar weer lekker leven te gaan.

Q: Met welke klachten kun je allemaal bij de vitaliteitstherapeut terecht?

A: De vitaliteitstherapeut biedt o.a. hulp bij obesitas, overgewicht, somberheid, chronische vermoeidheid, diabetes, chronische pijn, en SOLK/ALK ofwel klachten waar geen fysieke oorzaak voor is gevonden maar die wel vervelend zijn.

Q: Waar vindt de begeleiding plaats?

A: We hebben een praktijkruimte in Alkmaar, maar de coaching kan ook online via Zoom. Of wandelend in het Schoorlse bos.

De Ondernemerstuin | Ruimte 1.01
Berenkoog 35

1822 BH Alkmaar
T: 06 30390150
M: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Algemene Voorwaarden