Skip to main content

Dag Appeldag

De laatste tijd kom ik steeds weer mensen tegen die een ‘appeldag’ houden. De eerste keer vroeg ik me af wat in hemelsnaam een appeldag is. Nou dat bleek niet zo ingewikkeld.

Een appeldag is een dag waarop je niets anders eet dan appels. Tot een uur of vier dan, daarna komt er een cracker en een kleine avondmaaltijd. De resultaten van een appeldag variëren van 1 tot 2 kilo gewichtsverlies per dag.

Maar laat je niet voor de gek houden, een kilo vet verlies je door 7000 kcal minder te eten dan dat je verbrandt. Op een appeldag verlies je dus voornamelijk vocht. En dat komt er gewoon weer bij als je weer normaal gaat eten.

Elk dieet werkt! Minder eten met elke week een appeldag zal uiteindelijk voor gewichtsverlies zorgen. Maar geen van deze dingen geeft blijvend resultaat.
Het grootste nadeel van een appeldag en diëten in het algemeen is dat je niet kijkt naar de oorspronkelijke oorzaak van je overgewicht. Helaas blijkt ook maar 5% van de mensen die een dieet volgt het gewichtsverlies na een jaar nog behouden te hebben en na 3 jaar is dat nog maar een paar procent.
De kilo’s zijn er uiteindelijk aangekomen doordat je teveel calorieën hebt binnen gekregen en je andere keuzes moet maken wat betreft je voeding. Als je na je dieet, al dan niet met appeldagen, weer ‘gewoon’ gaat eten dan zitten de verloren kilo’s er zo weer aan.

En aangezien bijna niemand z’n kilo’s alleen kwijt wil voor een paar maanden en bijna niemand echt geniet van een appeldag raden wij aan om het afvallen anders aan te pakken.

Lekker eten en genieten, met veel verse groenten, fruit en onbewerkt eten en er moet ruimte zijn voor de dingen waar je echt van geniet zoals een stukje chocolade of een glaasje wijn.
Dus wij zeggen dag appeldag en hallo lekker en gezond eten.
Worstel jij met je gewicht, zou je graag wat kilo’s kwijt willen? Wil je blijvend resultaat? Bij De Fitmaker doen we dus niet aan hippe dieëten en appeldagen. Wij kunnen je helpen met het veranderen van je leefstijl en eetpatroon. Bij ons gaat het om lekker gezond eten en bewuste keuzes maken. Kijk hier voor meer info.