Skip to main content

Dag zomervakantie, Hallo regelmaat

Tips voor het vinden van je rust, ritme en regelmaat na de Zomervakantie!
De zomervakantie is weer voorbij. Ben je lekker weg geweest?

Hopelijk heb je genoten van het mooie weer, de leuke dingen en natuurlijk de lekkere hapjes en drankjes op de plek van bestemming.

Vakantie is een moment van ontspanning en van genieten. Voor veel mensen hoort lekker eten en relaxen daarbij.

Misschien ben je door alle vrijheid blijheid wel wat aangekomen of is je conditie wat achteruit gegaan? Echter is het moment dat de kinderen weer naar school gaan en alles weer normaal wordt, een mooi moment om een gezonde start te maken. Het normale ritme tijdens werkweken is voor veel mensen prettig om een gezondere leefstijl te hanteren. Rust, ritme en regelmaat werken voor de mens het beste als het aankomt op streven naar een gezonde leefstijl. Je ontwikkelt vaste patronen in je dagen en daarbij horen ook gezonde maaltijden en beweegmomenten.

Zorg voor vaste sportmomenten in de week
Een vaste weekplanning werkt op sportgebied uitstekend. Zorg ervoor dat je vaste avonden/ochtenden hebt waarop je gaat sporten. Plan dit bij voorkeur ook samen met anderen. Bijvoorbeeld iedere maandagavond bootcamp en iedere woensdagochtend hardlopen met een vriend(in). Super handig, je hebt een vaste regelmaat en je hebt een mooie stok achter de deur. Op deze manier zal je merken dat je het makkelijker volhoudt. Je gezin houdt ook rekening met jouw vaste sportmomenten. Werken, gezin en sporten is zo allemaal beter te combineren.

Maak een menu voor de hele week
Wij Nederlanders hebben het altijd druk, altijd wel wat te doen. Het boodschappen halen en het koken schieten er daardoor vaak sneller bij in. Maak daarom aan het begin van de week alvast een planning voor de maaltijden van de hele week. Zo heb je op papier staan wat je welke dag gaat koken en hoef je dit niet te bedenken op de dag zelf. Als je de boodschappen in één keer haalt scheelt dat tijd en kom je met minder impulsaankopen thuis. Dan hoef je ook niet iedere dag boodschappen te doen.

Ontspan
Voldoende ontspanning hoort bij een gezonde leefstijl en zorgt voor een betere gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Vergeet dit dus niet in je weekplanning! Zorg, net als voor het bewegen en de voeding, voor een vaste planning in de week. Plan dus een paar relax-momenten in de week. Zorg dat je op die momenten even niets hoeft. Zet even een kruis in je agenda op die tijdstippen. Je hebt dan bijvoorbeeld tijd voor een goed boek, een uurtje in bad of die leuke serie op televisie. Dat zijn echt jouw momenten en die zijn kostbaar!
Rust, ritme en regelmaat. Zorg goed voor jezelf en voor een goede gezondheid!

8 weken met De Fitmaker
Bij de Fitmaker willen we je graag op weg helpen bij het terug vinden van je ritme en regelmaat na de vakantie. We helpen je graag op weg met sporten en gezond eten. We hebben een pakket van 8 weken, waarbij je één keer per week in onze groepslessen kunt komen sporten. De groepslessen die we aanbieden vind je hier . En het rooster vind je hier. Verder kun je tijdens die 8 weken gebruik maken van een handige voedingsapp om inzicht te krijgen in jouw voeding wat betreft calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten. Superhandig dus. Dit pakket stopt vanzelf na 8 weken dus daarna zit je nergens aan vast, al ben je natuurlijk van harte welkom om lekker bij ons te blijven sporten. Het pakket van 8 weken kost €55,-.*