Skip to main content

8 tips om in beweging te blijven

Dat bewegen belangrijk is voor je gezondheid, dat weten we inmiddels wel. Toch kan het een hele uitdaging zijn om tijdens de zomervakantie in beweging te blijven.

Als je kinderen hebt die thuis zijn, dan is het een uitdaging om tijd te vinden. Misschien gaat je reguliere sportles niet door, of zit je dan net lekker aan de barbecue. En als je op vakantie bent dan houdt dat natuurlijk uiteraard op.
En of je nou wel of geen kinderen hebt, de vakantie mindset neemt het zo dadelijk over en je mag ‘lekker lui’ zijn. Toch kan het ook heel leuk zijn om alleen of samen met je gezin de komende zomervakantie fijn te blijven bewegen. We hebben 8 tips voor je op een rijtje gezet.


1

Loop naar het einddoel. Ga je ergens heen, parkeer de auto dan wat verder weg. Aan de andere kant van het parkeerterrein, of misschien wel een straat verder weg. Datzelfde geldt voor het strand. Ga je naar het strand, wandel dan een stukje voor je neerploft. Meestal zit je dan ook wat rustiger dan gelijk naast de strandafgang.


2

Probeer elke dag als gewoonte een half uur te bewegen, bijvoorbeeld wandelen of fietsen. Misschien kun je dit elke dag op een vast moment doen. Dan wordt dit de vakantie die je je later herinnert als de vakantie dat we elke dag na het avondeten een half uurtje met elkaar wandelden.


3

Ben je op vakantie en je wilt toch sporten, bespreek dat al voor je op vakantie gaat of voor de vakantie thuis begint en plan een paar sportmomentjes in. Dan zijn de verwachtingen afgestemd en is de kans groter dat je gaat. Het is toch ook gelijk een lekker een momentje voor jezelf.


4

Samen met de kinderen kun je actieve spelletjes doen. Dat voelt niet als sporten, maar het telt zeker! Het klassieke spelletje “ Schipper mag ik overvaren” is een goede gelegenheid om met de kinderen allerlei Bootcamp oefeningen te doen. Wat dacht je van oversteken als een krab, op handen en voeten, hinkelen, kikkersprongen etc.


5

Als je op een camping staat is het helemaal niet moeilijk om in beweging te komen. De meeste kinderen vinden het een vast onderdeel van de vakantie. Het enige dat je moet doen is meedoen! De spelletjes die je bij uitstek op de camping doet zijn natuurlijk badminton, paaltjes voetbal, tikkertje en verstoppertje. Maar je kunt ook een skippyballen race of een mini bootcamp verzinnen voor alle kinderen op het veldje.


6

Zeker wat oudere kinderen zullen weleens klagen dat wandelen maar saai is. De ideale oplossing is om van de wandeling een avontuur te maken. Ga op schattenjacht. Met de app van Geocaching kun je met met je smartphone op zoek naar schatten die overal verborgen liggen. In de app zie je vanzelf waar een schat bij jou in de buurt is. Soms kun je er gewoon heen wandelen op basis van de coordinaten en soms moet je eerst een raadsel oplossen. Vergeet niet een kleine schat mee te nemen om te ruilen voor een schat die je vindt. Een fantastisch avontuur!


7

Dansen is een fantastische workout!. Zet de muziek aan en dans met je kinderen. Daar krijg je energie van en je hebt gelijk een heerlijke workout. Zijn de muzieksmaken te gevarieerd? Een silent disco is de oplossing. En dan kun je ook buiten dansen zonder dat de buren er last van hebben. Koptelefoon op en dans!


8

Als laatste de trampoline. Ze staan tegenwoordig in heel veel tuinen, maar de volwassenen zie je niet vaak springen. En dat is een gemiste kans. Als je op de camping of thuis een trampoline hebt, leef je dan uit samen met je kind. Trampoline springen is een hele goede “core training” en verhoogt bovendien snel je hartslag dus telt ook mee als cardio training.